Jordi Muixí, director d’Èvic i expert en tècniques de la veu, interpretació i oratòria, alerta sobre la importància de la relaxació en el procés de creació del so, i en l’educació i la prevenció per evitar malalties derivades d’un mal ús de l’aparell fonedor. 


 


                               


 


Hi ha àmbits professionals en els que l’ús de la veu és de cabdal importància: la docència, la locució, la interpretació, el cant, el telemàrqueting...  Els professionals d’aquests sectors, especialment, necessiten conèixer el funcionament de la veu, i del cos en relació a aquesta, per a fer-ne un ús propici, parlar amb claredat i nitidesa i amb el volum adequat, aconseguir seguretat i capacitat de convicció, evitar lesions derivades d’un mal ús de l’aparell fonedor i produir un so de qualitat.


 


 


 


L’estrés i l’ansietat són un factor de risc per patir problemes vocals, juntament amb la falta de són, el soroll, la sequedat ambiental, el fum i l’alcohol. La importància de la relaxació en el procés de creació del so és absoluta. Per a que el nostre cos pugui funcionar a la perfecció al produir so, necessitem que estigui lliure de tensions i l’instrument pugui dur a terme les seves funcions adequadament. Qualsevol grau de tensió corporal, per petit que sigui, influencia en el resultat del so que emetrem. Si no l’emetem en condicions, podem malmetre el nostre aparell.


 


 


 


La Llei de prevenció de riscos laborals contempla els nòduls a les cordes vocals com a malaltia professional. Les patologies de la veu són molt freqüents en els professionals que tenen la veu com a eina de treball, especialment en els docents, comportant un gran nombre d’incapacitats laborals transitòries.


 


 


 


La principal mesura de correcció i prevenció dels problemes de la veu per a la seva utilització professional, explica Muixí, és la formació pràctica en tècnica vocal, que permet detectar i minimitzar els problemes foniàtrics i establir les pautes per a una praxi saludable i adequada. Altres mesures de prevenció són la millora de les condicions ambientals, controlant el nivell d’humitat, la ventilació i la renovació de l’aire i dur un estil de vida saludable.


 


 


 


Jordi Muixí dirigeix Èvic Formació, una empresa de formació que imparteix entrenament adequat en totes les disciplines de la formació de la veu i el cos, i el creixement personal. Doctorant en Arts Escèniques, llicenciat en Art Dramàtic (Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona), Beques Fulbright, Agaur i EAOE per a estudis en Arts Escèniques a Nova York. Professor de veu, cant i dicció (catalana, castellana i anglesa), interpretació i oratòria. Actor de teatre, cinema i televisió. Des del 1998 imparteix cursos arreu de la geografia europea i als Estats Units.


 


 


 


Èvic Formació entrena els professionals que necessiten la veu en el seu dia a dia, facilitant-los l’aprenentatge pràctic de la tècnica, així com el coneixement d’hàbits posturals i de salut,  i donant-los les eines necessàries per adquirir rutines de treball que els permetin afrontar en condicions òptimes les necessitats que se’ls presentin diàriament.


 


 


 


Més informació:


 


www.evicformacio.com


 


informacio@evicformacio.com


 


Tel. 678889617


 

FECHA: a las 09:12h (1250 Lecturas)

TAGS: salud, profesores

EN: Bienestar